كوكب سياه :: سينمای ما :: بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر
سينماي ما | سينماي جهان
       شنبه 4 آبان 1387 - 16:27         
RSS كوكب سياه



دوشنبه 16 بهمن 1385 - 16:44

...

لینک این مطلب

سلام
اول این‌که نمی‌خواهم آدم کم جنبه‌ای به نظر بیام (این جمله تغییر یافته یکی از بهترین دیالوگ‌های بوچ کسیدی و ساندانس کید است) اما از نظراتی که در روزنوشتم داده بودید تشکر می‌کنم و بسیار خوشحالم و امیدوار هم هستم که هم این روزنوشت‌ها ادامه پیدا کند (حتا بعد از جشنواره در سینمای جهان) و هم شما همینطور مرا امیدوار کنید. راستی بدون هر گونه تعارفی نظر پویان و روزنوشتش بدجوری به دلم چسبید. نزدیک بود بی‌جنبه شوم و امروز هم یک عکس از استاد هپبورن بگذارم که ...
دوم این‌که امروز برای اولین بار رفتم سایت و با چیز جالبی مواجه شدم : به علت ترافیک بالای سایت قادر به پاسخگویی نیستیم. شاید خیلی‌ها با دیدن این جمله ناراحت شوند اما من که بدجوری به دلم نشست. دستتان درد نکند. دارید در سایت را از پاشنه در می‌آورید. (اما در دنیای مجازی)
سوم این‌که ببینید بگذارید سنگ‌های‌مان را با هم وا بکنیم. از غرغر کردن خوشم نمی‌آید و همه‌اش نگران بودم که نکند روزنوشت (روز در میان نوشت؟!) قبلی‌ام کمی لحن ناامیدانه بگیرد. قبول داریم که سینمای ایران کمی از دنیا عقب افتاده (از بعد تکنیکی آن هم) اما این‌که مشکلی نیست. تلاش می‌کنیم، همه با هم، درست می‌شود انشاءا... . (این را هم بگویم که از راضی بودن زیادی و زورکی و الکی هم خوشم نمی‌آید) آقا درست می‌شود. زود یا دیر. کم یا زیاد.
چهارم این‌که فیلم «بابی» به کارگردانی امیلیو استوز در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره شرکت دارد. این بد است؟ خوب نیست که فیلمی که نامزد شیرطلایی جشنواره ونیز بوده و در مراسم گلدن گلاب هم نامزد دریافت دو جایزه از جمله بهترین فیلم بوده است، در این جشنواره هم شرکت کند. اسامی ستارگانی که در فیلم بازی دارند دیده‌اید؟ آنتونی هاپکینز، دمی مور، شارون استون، لیندزی لوهان، ویلیام اچ میسی، مارتین شین، کریستین اسلیتر، جاشوا جکسون و اشتون کاچر. (حال بدبینان جا آمده‌ها!) تازه فیلم داستان یکی از اتفاقات مهم این قرن است. ترور کندی و فیلم به 22 نفری می‌پردازد که در هتل آمباسادور در لس‌آنجلس شب قبل از حادثه آنجا بوده‌اند و زندگی‌شان به ترور او بستگی دارد. فیلم پر از شخصیت است و مانند دو فیلم مهم دیگر امسال «یونایتد 93» گرین‌گراس و «سازمان تجارت جهانی» اولیور استون ماجراهای واقعی را تبدیل به فیلم کرده که چندان واقعی نیستند. یعنی شخصیت‌های این فیلم چندان واقعی نیستند. فیلم نقدهای متفاوتی را برانگیخته اما در مجموع کار استوز به عنوان بازیگری که اولین فیلم‌اش را می‌سازد و تازه در فیلم به عنوان بازیگر هم حضور ندارد قابل قبول و قابل اعتناست. مدت زمان فیلم اصلی 120 دقیقه است و نوشته خود استوز است.
پنجم این‌که باز بگویید شارون استون‌اش نیست و اشتون کاچرش کج است و هاپکینزش پیر است و ... بابا فیلم‌تان را ببینید و از این اتفاق لذت ببرید. روی پرده یکی از فیلم‌های مهم امسال را خواهید دید. این مهم است. حالا اگر با حضور این همه ستاره جایزه بهترین بازیگر را یک بازیگر ایرانی برد داد و قال راه نیاندازید. بازی در زمین حریف این مشکلات را هم دارد.


شما هم بنويسيد (1)...



پنجشنبه 12 بهمن 1385 - 11:9

چند بخش بي دليل

لینک این مطلب

مثل این‌که از دوستان خیلی عقب افتادم. از پویان و مجید و بقیه که از من جلوترند. باید به روزتر باشم. از همین لحظه‌ای که دارم این روزنوشت را می‌نویسم دیگر چیزی به شروع جشنواره نمانده است. سعی می‌کنم توی این یکی دو روز به بخش‌های جانبی بپردازم و با شروع جشنواره به بخش‌های اصلی و مسابقه بین‌الملل بپردازم تا در تب و تاب جشنواره بیش‌تر موتورمان گرم شود.
بدون تعارف بگویم که چند بخش در جشنواره فیلم فجر هستند که دلیل وجودی‌شان آن‌چنان روشن نیست. این که 10 فیلم از برسون و کارول رید و ویسکونتی و که و که و که در بخشی یه نام «فیلمسازان نام‌آور و یکصد سالگی» در جشنواره به نمایش درآیند فی نفسه کار بسیار خوبی است اما وقتی فیلم‌های اکثرا مهمی که برای این بخش‌ها انتخاب می‌شوند بدون هیچ استانداردی پخش می‌شوند تمام وجهه خود را از دست می‌دهند. همین چندی پیش خبری در سایت سینمای جهان زدیم که مسوولین جشنواره برلین اعلام کرده بودند که نسخه‌ای آلمانی از یک هملت صامت را که در همان زمان ساخت خودش به روش جالبی رنگی شده بوده است و محصول سال 1920 هم هست و تا همین اواخر گم شده بوده و به صورت دیجیتالی بازسازی شده است را به نمایش در خواهند آورند. خوب این کار بازتاب وسیعی در دنیای سینما خواهد داشت و بر وجهه جشنواره به عنوان یک نهاد سینمایی که توجهی خاص به احیای گنج‌های سینمای کلاسیک و تاریخ سینما دارد خواهد افزود. اما در جشنواره فجر این خبرها نیست. گاهی اوقات فیلم‌های کلاسیک روی ویدیو پروجکشن و یا با کیفیت‌های بسیار معمولی در یک سینمای کاملا خالی به نمایش در می‌آیند و این طوری است که فقط نامی از این بخش‌ها در جشنواره می‌ماند. شاید هم اصلا هیچ خاطره‌ای به جا نماند. کسی یادش هست که در این چند سال قبل فیلم مهمی با کیفیت و با استانداردهای جهانی پخش شده باشد؟ اگر هست لطفا در بخش نظرات به من یادآوری کنید. ممنون می‌شوم.
خلاصه طبق اعلام روابط عمومی جشنواره در این بخش که گفتم فیلم‌های "گنج های سیرامادره" ساخته جان هیوستون ، "در خم رودخانه" ساخته آنتونی مان ، "هملت" ساخته لارنس اولیویر، "مرد سوم" ساخته کارول رید، "آلمان سال صفر" ساخته روبرتو روسیلینی ، "سنسو" ساخته لوکینو ویسکونتی ، "بازداشتگاه شماره ۱۷" ساخته بیلی وایلدر ، "داستان راهبه" ساخته فرد زینه‌مان ، "جیب بر" ساخته روبر برسون و "شیطان صفتان" ساخته هانری ژرژ کلوزو نمایش داده خواهند شد. تمام فیلم‌ها آثار مهمی هستند و در انتخابشان طیف وسیعی از انواع سینمایی دیده می‌شود. دیدن خم رودخانه مان و شیطان صفتان کلوزو و بازداشتگاه 17 وایلدر و هملت اولیویر و از همه جالب‌تر ادری هپبورن در داستان راهبه زینه‌مان آن‌هم روی پرده ...
کاش یک نسخه بازسازی شده دیجیتالی از مرد سوم به نمایش در آید، کاش بازداشتگاه 17 برای اولین بار با اضافات کارگردان و با حضور شخص شخیص ایشان به نمایش درآید، کاش داستان راهبه مرحوم زینه‌مان و مرحوم هپبورن که توسط آخرین تکنولوژی‌های استودیوی فاکس قرن بیستم به صورت دیجیتالی کاملا بازسازی شده و برای اولین بار در جشنواره فجر به نمایش درآید. کاش این بخش هیجان انگیزترین بخش جشنواره باشد. کاش...


شما هم بنويسيد (3)...



دوشنبه 9 بهمن 1385 - 13:49

در دوردست چنین نزدیک

لینک این مطلب

سلام. این چند وقت که سینمای جهان به طور آزمایشی در می‌آید خوشبختانه مصادف شده با فصل جوایز سینمایی در سرتاسر جهان. ما هم اخبار اکثر آن‌ها را روی سایت گذاشتیم و خواهیم گذاشت. آن طرف جوایز زیادی وجود دارند و جالب این‌که همین جشنواره‌ها و مراسم کوچک نیز رقیب یکدیگر شده‌اند و سعی می‌کنند با انتخاب‌های نزدیک به اسکار اعتبارشان را بالا ببرند. حضور ستارگان سینما در هر کدام از این جشن‌های سینمایی از اسکار و کن و گلدن گلاب و بافتا و سزار و برلین و ونیز گرفته تا جوایز کوچکتری مثل جوایز انجمن تهیه‌کنندگان و کارگردانان و بازیگران موجب هر چه بیشتر رونق گرفتن سینما شده است.
حالا ما هم در آستانه برگزاری بزرگترین جشن سینمایی‌مان هستیم. جشنواره فجر آیینه تمام قد رونق سینمای ماست. این‌که مشتاقان فیلم ساعت‌ها در صف تماشای فیلم‌های اصلی سینمای ایران قرار می‌گیرند و سرما را تحمل می‌کنند و این‌که شور و اشتیاق زیادی وجود دارد که کدام فیلم به جشنواره برسد و کدام نه ما را به رونق هر چه بیشتر سینمای ما دلگرم می‌کند.
چند سالی است که جشنواره بین‌المللی شده است. نتایج جشنواره را در سایت معتبر IMDB.Com می‌توان دید. اخبار حضور افراد مشهوری از سینمای جدی جهان و حضور سران برخی از جشنواره‌ها روز به روز ما را امیدوارتر می‌کند. امیدواریم روزی برسد که مشهورترین افراد این حرفه برای اعلام جوایز بخش بین‌الملل لحظه شماری کنند و تقویم‌های سینمایی آن‌ها با روزشمار ایام جشنواره فجر تنظیم شود.
ما امسال قصد داریم در بخش سینمای جهان فیلم‌های خارجی که در جشنواره به نمایش در می‌آیند را معرفی کنیم. این روزنوشت هم به همین قصد به روز خواهد شد.
آرزوهای‌مان کوچک نیست. کاش اولین نمایش فیلم‌های بعدی اسکورسیزی و ایستوود و این و آن برای جشنواره فجر برنامه‌ریزی شود و در همین بخش سینمای جهان هم خبرش را بزنیم. و یا این خبر که صحبت‌های کارگردان فیلم «آقای کیمیایی» در مراسم اسکار هنگام دریافت جایزه بهترین فیلم که جنجال زیادی به پا کرده است!
پس در این چند روز با ما همراه باشید. اولین خبرمان را همین‌جا بخوانید. یادتان هست خبر زدیم که بروس ویلیس سر صحنه فیلمبرداری مجروح شده یا نیکول کیدمن با ماشین هنگام فیلمبرداری تازه‌ترین فیلمش تصادف کرده و به بیمارستان منتقل شد است. حالا این خبر را از ما داشته باشید که نیما حسنی نسب هم دستش شکسته است و این قضیه در جشنواره‌های جهانی خیلی بازتاب وسیعی داشته است. همین اسکورسیزی و ایستوود و استفن فریرز و چند تا از کارگردانان و عواملی که نقدهای نیما تاثیر زیادی روی انتخاب شدن‌شان در اعلام جوایز نهایی اسکار دارد برای او آرزوی سلامتی کرده‌اند. ما هم همینطور. بدون نیما هیچ جشنواره‌ای چه فجر و چه اسکار مزه‌ای ندارد. فعلا.


شما هم بنويسيد (6)...


آلبوم عکس های جشنواره

باران کوثری

باران کوثری سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد (عکس: یلدا ذبیحی)
قبلی
باران کوثری سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد (عکس: یلدا ذبیحی)


دوشنبه 23 بهمن 1385 - 7:34

Second Films Contest

Short Films Contest
* آن بالا كنار جاده
* الو ... رضا
* پا برهنه تا صبح
* پرواز كنار صندلي قرمز
* پشت سر من
* پيرمرد و خط
* جاي دوست، جاي دشمن
* رستوران متروك
* زن تنهاي جخوف
* شكرستان
* صفر درجه
* عروسك گمشده
* فاصله
* مترسك
* محدوه دايره
* وزن بودن
* ويزيت
* يك اتفاق ساده
* يك روز زيبا

Documentary Films Contest

Guest
* آخرين ملكه زمين
* آرامش در ميان مردگان
* آن سه
* پاپیتال
* پايان راه
* چهار انگشتی
* خدا نزدیک است
* رامی
* راننده تاكسي
* رمز
* روايتهاي ناتمام
* روز باران
* ساعت 25
* گاهي واقعي

First Films Contest
* آخرین ملکه زمین
* آدم
* آرامش در ميان مردگان
* آن سه
* اخراجی‌ها
* باز هم سیب داری؟
* پابرهنه در بهشت
* پاپیتال
* پایان راه
* خدا نزدیک است
* رامي
* روایتهای ناتمام
* گاهي واقعي
* گناه من
* مصائب دوشيزه
* نیما یوشیج

International Cinema Contest
* آخرین روزهای سوفی شول
* آشوب
* بابی
* به پدر سلام کن
* پدر و پسر
* رنگ از خود گذشتگی
* شعبده‌باز
* فانوس دریایی
* فیلم ، آسپرین و لاشخورها
* قديسان و سربازان
* قلب زیر تیغ
* كارديا
* گمشده در آمريكا
* مایه خرسندی
* ملكه رودخانه
* ملكه شياطين
* من و دبورا
* وندي عزيز
* هاله
* هتل هاراباتی

Iranian Cinema Contest
* آدم
* آفتاب بر همه یکسان می‌تابد
* اتوبوس شب
* اخراجی‌ها
* اقلیما
* باز هم سیب داری؟
* بچه‌های ابدی
* پابرهنه در بهشت
* پاداش سكوت
* پارک وی
* تک درختها
* دست هاي خالي
* رئیس
* روز بر می آید
* روز سوم
* سبیل مردونه
* سنتوري
* سنگ، کاغذ، قیچی
* قاعده بازي
* قفل ساز
* گوشواره
* مثل يك قصه
* مخمصه
* مصائب دوشيزه
* مینای شهر خاموش
* نقاب

عناوين خبري
  •   اولین بار در سایت سینمای ما؛ اسامی کاندیداهای دریافت سیمرغ بلورین بیست و پنجمین جشنواره فجر / پیشتازی «روز سوم»، «اتوبوس شب» و «خون بازی»/ ناکامی بزرگ «سنتوری» و «پاداش سکوت» در دریافت سیمرغ بلورین
  •   «اخراجي‌ها» صدرنشين آراي مردم است
  •   داریوش مهرجویی : اصلاحات فيلم بعضي‌ها مصلحتي و بعضي‌ها سليقه‌اي بود ولي آن‌چنان زياد نبود
  •   وحيد موسائيان: من از نسل سوخته فيلمسازان هستم
  •   دو بزرگداشت و يازده كليپ
  •   رخشان بني‌اعتماد: از دیدن بعضی از پلان های باران اذیت می شدم
  •   كارگردان "قفل ساز": نمي دانم كجا هستم
  •   برنامه سينماهاي بيست و پنجمين جشنواره فيلم فجر
  •   افتتاحیه ای متفاوت برای بیست و پنجمین جشنواره
  •   نمايش 15 فيلم بلند ايراني در اولين روز جشنواره بين المللي فيلم فجر

  • news jashnvare
     
          
    سینمای ما- اسامی کاندیداهای دریافت سیمرغ بلورین بیست و پنجمین جشنواره ئفجر اعلام شد. باقی کاندیداها در اخبار بعدی در سایت سینمای ما خواهد آمد.


     
          
    نتايج آراي استخراج شده براي انتخاب فيلم برگزيده تماشاگران در بخش مسابقه سينماي ايران (سوداي سيمرغ) و فيلم‌هاي غير ايراني (جام جهان نما، جلوه‌گاه عشق و در جست‌وجوي حقيقت) در پنجمين روز جشنواره توسط دبير ستاد انتخاب فيلم برگزيده تماشاگران فجر 25 اعلام شد. ...


    استفاده از مطالب و عكس هاي سينماي ما فقط با ذكر منبع مجاز است | عكس هاي سايت سينماي ما داراي كد اختصاصي ديجيتالي است

    كليه حقوق و امتيازات اين سايت متعلق به گروه مطبوعاتي سينماي ما و شركت پويشگران اطلاع رساني تهران ما  است.